13 Kasım 2012 Salı

Leicester City:2 N.Forest:2

               
                   Forest Cumartesi günü Leicester City deplasmanına konuk oldu.King Power Stadyumunda oynanan müsabakayı toplam 24.793 biletli izleyici izledi.
                    Menejer O'Driscoll sahaya kalede Camp,Halford,Collins,Moloney,Ward,Gillet,Reid,Cohen,Guedioura,Sharp ve Cox onbiri ile sahaya çıktı.


                          Maça her iki takımda kontrollü başladı aslında ancak 7.dakikada Leicester sağ kanatta başlayıp sol kanattan sonuçlandırdığı atakta Dyer'in sol ayağı ile attığı sert şut  Ward'ın ayağından sekerek ağlarımızı buldu.Ward kalitesinde bir adamın bariz bir şekilde bu etkiyi verecek bir şuta nasıl ayağını heleki o mesafeden uzatabildiğini anlamakta zorlanıyorum.
                             Golün ardında Orman daha fazla baskı kurma çabasına girdi ve sağ kanattan geliştirdiğimiz atakta Cohen'in pası ile rakip ceza sahası içinde buluşan çizgi dibinden çok güzel çıkardı ve İspanyol oyuncumuz Guedioura çok yakın masedefe tabir yerindeyse boş kaleye sert bir şutla topu yolladı ve bu golle beraberliği yakaladık.   
                              Golün ardından geliştirdiğimiz atakta Cox kaleye sıfır masefede mutlak bir gol pozisyonunu kaçırdı.Eğer o gol olsaydı inanıyorum o dakikadan sonra Leicester bizi  yakalayamazdı.
                                32.dakikada rakibin yine sağdan geliştirdiği atakta sekiz oyuncumuzun arasından tek başına,evet evet tek başına sıyrılmayı başaran Nugent çok şık bir aşırtma vuruş ile,jeneriklik bir aşırtma vuruş ile takımını 2-1 öne geçirdi.Gerçekten sekiz kişi arasında bu golü atması beceriden çok bence bizim oyuncularımızın oyunu okuyamamaları ve tabir yerindeyse uyumalarından kaynaklanıyordu.
                                  İkinci yarı Jenas,Blacksock ve Lansbury üçlüsü oyuna girdi.Rakip ikinci yarıyada çok iyi başladı ve yine defansımızın büyük hatasında Waghorn'un şutu kale çizgisi üzerinden Ward tarafından çelindi ve bir yerde takıma yedirdiği golü affetirdi.Gerçekten iğne deliği kadar bir mesafe tam çizgi üzerinden çıkarıldı top.
                                   Bu pozisyondan hemen sonra aynı oyuncu yani Waghorn'un kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki sert kafa vuruşunu kalecimiz Camp insanüstü bir çaba ile çıkarmayı başardı.Bu pozisyondan bir kaç dakika sonra Dyer'in çok sert şutunda bir kez daha Camp golü önlemeyi başardı.
                                  Tam bunalmaya başladığımız anlarda maçın 67 dakikasında Reid'in pası ile topla buluşan Sharp rakip oyuncu Whitbread tarafından itirazlarına rağmen bariz ve net bir şekilde makaslama denilen bir şekilde düşürüldü ve kazanılan penaltıyı Cox affetmedi.Bu gol sonrası Lecister inanılmaz bir baskı kurdu Forest üzerinde,bu baskı sonucu son dakikada yine defansımız kale çizgisi önünde bir top çıkardı ve maç 2-2 lik skorla bitti.Leicesterlılar son pozisyonda penaltı olduğu yönünde bir hayli itirazda bulundular açıkçası görüntülerden de bu net bir şekilde belli olmadı.

                            Sonuç itibari ile deplasmanda  aldığımız bu bir puan sonucu 23 puanla 11 sıraya yerleşirken Leicester 27 puanla beşinci sırada yer aldı. Önümüzdeki hafta Cumartesi günü rakibimiz 15 puanla ligin 20 sırasında bulunan bir zamanlar Premier ligin gediklisi olan Sheff Wed.Dediğimiz gibi bu maçıda Çarşamba akşamları Nottigham gecesinde yazmak dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder