30 Nisan 2013 Salı

Şampiyon Balıkesirspor ve İzmir Futbolu Üzerine.


                Grubumuzda şampiyon Balıkesirspor oldu malumunuz...İçerisinde büyük askeri hareketlilik olan şehirleri pek sevmesemde Balıkesir bazı özellikleri ile bu durumdan sıyrılıyor.Bir kere bir il olmasına rağmen öyle büyük bir yer değil Balıkesir içindeyken bariz şekilde anadolu şehri tadını alabiliyorsunuz,hani küçü şirin denir ya tamda öyle bir yer bana göre Balıkesir.klüp dinamikleri, geleneğini bilemem ama oyuncu kalitesi açısından kesinlikle bizden çok da üst düzeyde bir takım değiller,Sadece bizden de değil aslında gruptaki sonuncudan baştakine hemen hemen bütün takımlar arasında öyle aman aman bir güç dengesi yok.Bu tablonun oluşmasında bence en önemli etkin taraftar desteği,tek takım olma,klüp yönetim tarzı ve oyuncu karakterleri.

        Mevcut haliyle bence bırakın PTT 1.Ligi,Süper ligi dahi sonuna kadar hakaden bir şehir ve takım Balıkesir.Kendilerini bir kez daha kutluyor ve başarılar diliyorum.

        Gelelim Altay'a ve İzmir futboluna.Deplasmanda kritik bir üç puan kaybı sonrası artık play off umutları bitti denebilir.Diğer İzmir takımları ise kimisi düşmeme derdinde kimisi play off a tutunma derdinde.
     
          Aslında İzmir Futbolu üzerine de uzun uzun yazmak gerek ama şimdi kısaca futbolun bu hale gelmesinin onlarca nedeni içinde sadece bitanesi olan çokluk konusuna değineyim istedim.Tamam Balıkesire göre oldukça büyük bir yeriz nüfusumuz fazla çok fazla futbol takımımız olması normal bunların hepsine eyvallah da önümüzde Balıkesir onu geçtim taze Kayseri Erciyesspor gibi bir örnek varken daha bu iş nezaman kadar böyle devam edecek? diye sorup bu kısmıda şimdilik kapatıyorum,

         Şu Altay'da isminin başına sonuna sponsor alma muhabbeti dönüyor ki büyük ihtimal olacak.Öncelikle klüp değerleri,dokunulmazlarla ilgili düşüncelerim açısından küçük bir örnek teşkil eden stad yazım.  http://gururumuzaltay.blogspot.com/2013/02/alsancak-stad-tartsmalar.html

        Malesef bizim tarzımızda ülkelerde kurumsallaşmadan anlaşılan tek şey bu sponsorluk olayı.Sonuna kadar karşı olsamda söz konusu olan klüp menfaatleri olduğu için İngiltere yada Almanyadaki gibi bir kurumsallık anlayışının ülkemize gelmeyeceğinden emin olduğum için adımızın başına yada sonuna sporsor alma olayını sonuna kadar destekliyorum. Destekliyorum çünkü mevcut tabloda bu taraftar,bu yönetim biçimi, bu düzen ile başka türlü bir kurtuluş yolumuz yok. Bir mucize olur play off lara kalırsak ve ondan daha büyük bir mucize olup üst lige geçersek ne ala ama aksi durumda son ikisenedeki gibi yerimizde saymayı dahi arar duruma gelmeyiz umarım.
      Aslında Altay'a dair yazılacak öyle çok şey varki bunların içinde güzel pırıl pırıl olanları da var mesela Basketbol takımımız gibi, ancak işlerin yoğunluğu ev hayatının yoğunluğu nedeniyle son günlerde bir hayli geri kaldık spor gündeminden,işin özü şu yazı bile tam olarak içime sinmedi yarım yamalak oldu.İlerde bunları düzeltiriz umarım.

           

2 yorum:

  1. Yazılarınızı uzun zamandır takip ediyorum. Altay'ın bulunduğu ligin takımı olmadığını daha üstliglerdeki hakkettiği yeri alacağını yakın zamanda göreceğimiz umut ediyor. Balıkesirsporlu olarak başarılarınızı dilerim

    YanıtlaSil
  2. Balıkesirsporumuzla ilgili güzel düşünceleriniz için teşekkür ederiz..
    Altay'a önümüzdeki sezon PTT 1.Lig yolunda başarılar dileriz.

    YanıtlaSil