29 Eylül 2013 Pazar

Nazilli Belediyespor:0 Altay:5

                 
         Bloğun yayına başladığı tarihten bu yana ilk kez bir Altay maçını keyifle,zevkle dolu dolu izlediğimizi belirterek maç yazıma başlamak istiyorum.Aslında sonda söyleyeceğimizi başta söylemiş gibi olduk ama olsun o kadar...
                   Sakatlar ve hafta içi Türkiye kupasında oynanan maçında etkisi ile oldukça değişik bir kadro ile çıktı takım bu deplasmana.Kalede Fatih KADAN,Alihan,Mustafa,Mesut,Mehmet,Yüksel,Emrah,Selçuk,Korhan,Ardahan ve Murat ULUÇ onbiri ile başladığımız maçta ilk dakikalarda karşılıklı tartma diye tabir edilen oyun ortaya kondu.
                     Maçın altıncı dakikasında bu sezonun formda ismi Murat ULUÇ çık şık bir vuruş ile takımımızı öne geçirdi ki gerçekten kılasına yakışır bir gol oldu.
                      Gol sonrası Nazilli mutlak bir pozisyondan yararlanamadı ki belki o pozisyonda yanlış hatırlamıyorsam rakipten Barış BAKIR topu ağlara gönderse durum çok farklı olabilirdi.Kalecimiz Fatih mutlak bir gol pozisyonunu kurtardı ve tüm otoritelerinde hafta boyunca belirteceği şekilde maçın kırılma anını takımımız lehine çevirdi.


             Burda Fatih'e bi parantez açmak lazım.Belki kızacaklar olacak ama bence Ali'den aşağı kalır hiçbir yanı yok.Ali ŞAŞAL hazır para ediyorken klube kaynak sağlamak adına  ve kendi kariyeri açısından bence satılabilir.Fatih Ramazan ikilisi takımı bence süper lige kadar rahatlıkla götürebilirler.Tekrardan Ali'ye vefasızlık yapmak istemem ama Fatih fiziği ve refleksleri ile kalemizde hiç ama hiç sırıtmadı.Yinede bir iki maç daha bir izlemekte fayda var tabi.


                Barış ile rakibin kaçırdığı pozisyondan sonra yine günün parıl parıl parlayan isimlerinden Korhan'ın çok şık pasında topla bulaşan Emrah KAYA golü attı ve tabir yerindeyse rakibin fişini çekti.Çekti dedik ama Nazilli beşinci gole kadar oyundan hiç kopmadı desek yeridir.Dönem dönem özellikle üçüncü golden sonra oyundan bir hayli düşselerde bana göre toparlandılar.
                     
             Altay'ın bir gol yiyip bizi sıkıntıya sokacağını yada ilk yarının bu skorla bitip ikinci yarı yine canımız burnumuzda maç izleyeceğimizi düşündüğümüz dakilarda Murat ULUÇ ikinci golünü atarak bizi iyce rahatladı ve devre bu skorla bitti.Üçüncü gol sonrası iki net pozisyondan daha yararlanamadığımızı da hemen belirteyim.
             İkinci yarı Nazilli herşeye rağmen istekli bir oyun ortaya koymaya çalıştı ancak ileri uç adamları özelliklede Muğdat,Burhanettin ve çok mücadele etmesine rağmen Barış ve Aykut inanılmaz pozisyonları harcadılar.Onlar harcarken kalede Fatih'in devleştiğini de bir kez daha belirtmek isterim.
             Dakiların 72 gösterdiği sırada Murat ULUÇ topu bir kez daha ağlara gönderdi ve daha bu golün etkisi geçmeden 74 de kendisinin dördüncü takımının beşinci golünü attı.Maç bu skorla sona erdi ve zor bir deplasmanda güzel oyun ve güzel bir skorla ayrılmayı başardık.
             Özellikle Korhan,Murat ULUÇ,Fatih,Selçuk,Alihan ve Mehmet göze batan isimlerdi aslında diğerlerine haksızlık olmasın belli bir çeyrek dışında takım oyun genelinde çok organize güzel bir futbol oynadı.
            Bu galibiyetle bir anda dördüncü sıraya yükseldik üstümüzdeki iki takımla puanımız aynı ve lider Bandırma ile puan farkımız sadece bir.Ayrıca averajımızda baya bir düzeldi bu galibiyetle.Kağıt üzerinde şu an çok avantajlı bir konumdayız.Önümüzdeki hafta bu hafta kendi evinde İskenderun gibi güçlü bir takımı 2-1 yenen Bugsaş ile evimizde oynayacağız.Ondansonraki hafta da rakibimiz Altınordu.Ben şu iki maçtan toplam altı puan bekliyorum.Bana göre Nazilli maçı bu iki maçtan da daha zor.Ancak malumunuz biz zorları yapıp kolayda gidiyoruz.Umarım artık şu seriyi yakalarız.Bugsaş yazısı maçtan önce bu arada onuda hatırlatalım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder