25 Eylül 2014 Perşembe

KARŞIYAKA-ALTAY MAÇININ ARDINDAN



                2014/2015 sezonu kupa yolculuğumuz dün oynadığımız Karşıyaka maçıyla başladı.Her iki takımda görünen oki futbolumuzu saran Türkiye Kupasını küçük görme hastalığına fazlasıyla yakalanmış durumdalar.Sanki milyon dolarlık gelirlerimiz var oyuncularımız yurt içi yurt dışı sürekli maçlar oynuyorlar bir sürü hedefimiz varda Türkiye kupası maçlarını hazırlık maçı olarak görüyoruz. Bu duruma dair yazım için buraya tık

              Neyse maça dönecek olursak sahaya kalede Burak,Yüksel,İsmet,Fatih,Orhan,Halil,Osman,Hikmet,Tahir,Bedri Can ve İlyas onbiri ile başladık. Şahsen bu maç için ekran karşısına geçmeden önce en büyük dileğim Mikail' i izlemekti ancak malesef olmadı.
            Bunce sert sözden sonra eminim sert bir maç yazısı yazacağımı düşünüyorsunuz ancak işin özü öyle değil. Son iki sene içinde beş attığımız Nazilli maçı haricinde keyif alarak izlediğim bir Altay maçı hatırlamıyorum desem yeridir ki bu maç bu süreçteki bana en keyif veren maçlardan biri oldu. Yedek ağırlıklı takımın bile bu denli tempolu oynaması gerçekten beni gelecek adına umutlandırdı.Mesut hoca takıma belli bir ivme kazandırmış bu çok açık belli oluyor. Kırmızı karta kadar sahada ne yaptığını bilen savaşan ve mücadele eden bir Altay vardı.Burda şunu belirtmek isterim savaşan tempolu oynayan ancak yetenekleri kapasiteleri belli bir takım izledik dün. Yani kadro kalitemiz üst düzey olmasada bu tempo ile bu ligde iş yaparız diye düşünüyorum.

           Golü atmış olmasına rağmen Tahir' i yine çok fazla beğenmedim.Ancak sezon başı olması ve maçtan maça kendini geliştiriyor olması onun adına bir kredi.Çok durarak oynuyor ve yanındaki oyuncularla iletişimi sanki biraz sayıf gibi.Göze batan isimler ise kesinlikle İlyas,Yüksel,Bedri Can ve Halil oldu.Bedri Can gerçekten çok hızlı ve teknik bir oyuncu,kondisyonunu biraz daha geliştirirse takıma çok faydalı olabileceğini düşünüyorum.
           Kontra futbolunu iyi oynadı dün kırmızı karta kadar takım ancak dediğim gibi geçmiş sezonlara oranla bu sezon sorunumuz tempodan ziyade sanırım kapasite olacak. Kapasite sorunu da oyuncu rotasyonu ile gayet rahat çözülebilecek bir sorun.Dünkü rotasyonun başarısı bu yönden az evvelde belirttiğim gibi lig adına umut vericiydi.Karşıyaka dağınık bir görüntü çizdi.Takım görüntüsü veremediler PTT ligi adına bu sezon işlerinin geçmişe oranla daha zor olduğu kanısı oluştu bende.
        Sonuç itibari ile her iki tarafında kaybetmeyi kazanmaktan daha kolay göze aldığı bir maçı güzel oyunla tempolu oyunla penaltılarla da olsa kazanmıyı bildik.Önümüzde Ankaragücü maçı varki bence sezonun en kritik en kırılma noktası maçlarından birisi bu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder