18 Kasım 2012 Pazar

Altay:0 Tokatspor :0

Beyhan Hoca Ne Yapsın?

               Malesef yine sahamızda oynadığımız,yine rakibin on  kişi kaldığı ve yine çok ama çok ihtiyacımız olan bir maçı alamadık... Nerden başlasak nasıl anlatsak bilmiyorum.

           Metin hoca tarafından bu hafta ilk onbirde sahaya sürülmedi. Takım sahaya kalede Ali,İsa,Ahmet Volkan,Oğulcan,Erdal,Hüseyin,Mustafa,Abdullah,Abdulkadir ve Halil onbiri ile başladık. Rakip ise kalede Mehmet.Alihan,Ercan,Emin,Haluk,Serkan,İbrahim,Hacı,Oğuz,Ozan  ve Furkan onbiri ile başladı.  Günden güne taraftar sayımız artacağına günden güne azalıyor.Tribünler malesef boştu. 
          Tribünlerin boş olmasına rağmen takımın hafta içi yaşanan olaylarında etkisi ile maça fırtına gibi başlayacağını hayal etmiştim. Öyle olmadı... Maçın ilk ciddi atağı Taylan ile onlardan geldi hemen akabinde yine Ozan' sol taraftan sert şutu dışarı çıktı. Bu dakikaya kadar elle tutulur tek bir pozisyonumuz yoktu.Zaten buraya gelen rakipler maçın üçte ikisinde bizim adımızdan korktukları için fazla üstümüze gelmiyorlar,takımın halini anladıklarına ise iş işten geçmiş oluyor genelde.

                 Abdulkadir çok etkisizdi.Bir pozisyonda fiziğinden beklenmeyecek derecede yumuşak bir vuruş ile topu rakip kaleciye nişanladı. Maç tam anlamıyla bir orta saha mücadelesi şeklinde geçti diyebiliriz.Tatsız,tuzsuz.heyecansız...Maçtaki tek heyecan ilk yarının ortalarında açık tribünde çıkan kavgaydı,Taraftarın taraftarla kavga ettiği,sahaya polise koltuk fırlattı bir kıvama gelmişisiz daha şimdiden...
                   İkinci yarının hemen başında Furkan ikinci sarıdan kırmızıyı buldu ve bu dakikadan sonra artık gerçekten birşeylerin değişeceği şu şeytanın bacağını kıracağımız yönünde umutlarım arttı. Aslında hocada ikinci yarı Metin,Hüsamettin ve Cihan'ı alarak bir yerde yapması gerekeni fazlası ile yaptı.Ama işte takımın gol kısırlığı da demeyeyim pozisyon kısırlığı karşısında hocanında yönetiminde yapabilecekleri sınırlı.
              Maçın sonlarına doğru yönetim istifa sesleri yükselmeye başladı.Şu halde yönetimin istifasının takıma ne getireceği ne götüreceği bilinmez.Bu kadar borcu olan,taraftarının bu kadar vurdunduymaz olduğu bir takımada  da kim yönetici olmak ister oda ayrı bir tartışma konusu. Sonuç itibari ile günün tek güzel haberi Balıkesir'in İskenderun deplasmanında puan kaybetmesiydi.Bu beraberlikle sekizinci sıradaki yerimizi koruduk ancak önümüzdeki haftayı bay geçeceğimiz düşünüldüğünde bence bugün takımın bu gurubu lider bitirerek direkt üst lige çıkma hedefi baya bir zorlaştı hatta imkansızlaştı. Umarım yanılırız puan farkı o kadar yüksek değil ama takımın oynadığı bu pozisyon kısırı futbol ilerisi içinde umut vermiyor.Ben Serhat'ın eksikliğinin bunda çok fazla önemli bir faktör olduğunu da düşünmüyorum.Bundan sonra planların playy-off a yönelik olması, devre arası yapılması planlanan hamlelerin şimdiden planlanması yapılacak en doğru iş olur diye düşünüyorum.Batsada çıksada Biz Büyük Altaylıyız be Altayım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder