14 Mart 2014 Cuma

Nina Elisabeth PERSSON


                    Takımın berbat gittiği şu günlerde yine futbol yazmak yerine müzik yazmanın daha iyi geldiği dönemlerdeyiz.Rock Kadına Yakışır köşesinin bu dönem ki konuğu The Cardingas grubunun ünlü solisti Nina Elisabeth PERSSON.
                    1992 yılında Jönköping'de kurulan grup,farklı müzik tarzları ile rock müzik camiasında sevilen olduğu kadar olmazsa olmaz nefret edilende bir kitleye sahipler.Bugüne kadar pek çok başarılı çalışmaya imza atan gruptan sıyrılarak Nina PERSSON performansından biraz bahsetmek istiyoruz.


            Garip bir tesadüf sonucu bu köşenin konuklarının hepsi kuzey kökenli müzisyenler.İlerki dönemlerde Hollanda'lı,Alman müzisyenlere de yer vereceğimizi yeri gelmişken hatırlatalım.
               Grubun My Fovourite    Game şarkısındaki Nina performansı rockın kadına neden yakıştığının en güzel göstergelerinden biri aslında.Uzun bir yol güzel bir klasik araba ve güzel bir kadın... Bu tarza gönül veren hemen hemen herkesin rock-kadın ikileminde aklına gelen bir tabloyu belkide en doğru şekilde yansıtmışlar klibe.Amerikalılar nasıl düşünür bilmem ama İsveç'in bağrından kopup gelen bir grubun klibinde sistem eleştirisi yapması ne derece etkili olur ve Avrupada neden bu kadar ses getirir ayrı bir tartışma konusu.
          Loverfool cover'ında Nina'nın bildik kuzey kadın vokallerinden ayrı bir yönünü daha keşfediyoruz.Çok farklı aksaan ve tonlamalar zaten bu şarkı grubun popüleritesini çok daha fazla arttırdı.Yazarken farkettim de bir önceki müzisyenler için söylediğimiz hemen hemen pek çok şey onun içinde geçerli,Jazz,blues  tarzı şarkılarda insanı dinlendiren tarz sahibi bir müzisyen Nina Elisabeth PERSSON.
               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder