30 Ağustos 2014 Cumartesi

ALTAY:2-BUGSAŞSPOR:1

                Aslında beklide başlığa Mikail 2 Bugsaşspor 1 demek lazımdı... 2014-2015 sezonunun ilk maçında Menemen Stadında Bugsaşspor'u 2-1 yenmeyi başardık....
             Öncelikle gitmeyenler için şunu belirtelim Menemen belediye stadı İzban durağının hemen yanında ancak Gaziemir tarafından Menemen'e İzban ile ulaşmak neredeyse bir saati buluyor.İzbanın gereksiz beklemeleri ve arıza payını da hesaba katmak lazım evden çıkmadan önce. Bu nedenle maça yaklaşık bir on dakika geç dahil oldum.
              Neyse maça dönecek olursak kalede, Bulut,Gökhan,Ömer,Emrah,Semavi,Raşit,Ozan,Mikail,Cumhur,Tahir Serkan onbiri ile başladık.
               Saha fena değildi maça da iştahlı başladık diyebilirim.Maçta dikkatimi çeken ilk şey Serkan oldu,forvet oyuncusu olmasına rağmen dönem dönem defansta mücadele etti ve uzunca bir dönem oyunu tabir yerindeyse forse eden adamdı isabetli paslar,ikili mücadelelerdeki başarısı ile takımı özellikle ilk yarı baya toparladı.İkinci yarının sonlarına doğru oyundan düştü.  



                    Üstün götürdüğümüz oyunda Emrah ile golü bulup  rahatladık ki bu  gol sonrası artık rahat bol gollü bir maç izleyeceğimizi düşünmeye başladım. Aslında uzun dönemde oyun öyle gitti diyebiliriz....
                      Rakip takımın golüne kadar bir kaç pozisyon ürettik ama sonuca gidemedik.Orta alanda Semavi hakkında etrafımda bulunan taraftarlar ikiye bölündü bir kısmı oyuna oldukça fazla katkı yaptığından dem vururken bir kısımda yaşından dolayı çok fazla birşey yapmadığından bahsettiler. Dahada enteresanı maç sonu bir taraftar Semavi üç beş maç güzel oynar ondan sonra sakatlanır sezon boyu yatar gibisinden bir laf etti ama umarım öyle birşey olmaz benim gördüm ilk yarı takımı yeni tanıması oyuncuların çoğu ile ilk kez oynamasıdan mütevvellit biraz tutuktu ancak oyunda kaldığı dakikalar boyunca kendi toparladı ve özellikle oyundan alındığı döneme kadar pasları ile olmasada orta alandaki mücadalesi ile takıma oldukça fazla katkı yaptı.
             Bugsaş aslında öyle çok fazla üstümüze gelmedi özellikle Kudret ve Cebrail isimli oyuncuları etkiliydi bu durumda bizim defans hakkında çok fazla bir fikir edinemedim oyunun belli dönemlerinde Gökhan,Ömer,Cumhur hatta Ozan uyumlu göründüler ancak ikinci yarının 65.dakikasında Kudret ile yenilen gol sonrasında tüm mevkilerde olduğu gibi onlarda baya bir dağıldılar.
          Gol sonrası takım bariz bir şekilde oyundan düştü ki bu periyotta rakip biraz daha baskılı olsa ikinci golü yememiz an meselesiydi.Bu süreçte Mikail haricinde takım komple düştü oyundan,Orta sahadan ne bir pas yapabildik,ne bir top çıkarabildik,hiçbirşey yapamadık.Bugsaş ataklarında defansımız da seyircinin baskısı ile ardı ardına hatalar yapmaya başladı.Dediğim gibi golü yememiz tamamıyla şans eseriydi.
            Burda biraz Tahir'den bahsetmek istiyorum.Benim  gözümde bir dört beş maç daha kredisi var ancak bugün çok kötü bir oyun sergiledi hiç dinç görünmedi kafası hiç oyunda değildi diyebilirim ki maç boyunca eli belinde mücadele etti.Rakibin birebir markaj yaptığı felan da yoktu ancak Raşit ile fevkalede uyumsuz göründüler ki Raşit ondan çok daha fazla etkili oldu oyunda.Seyircinin en fazla tepkisini alan isimlerin başındaydı dediğim gibi Tahir ancak ben yinede kendisinden çok umutlu olduğumu daha sezonun başı olduğunu vurgulamak isterim

                 Bugsaş ataklarını kırdıktan sonra hocamız büyük tepki alan Semavi Halil değişikliğinden sonra birde Raşit Hüsamettin değişikliği yaptı ki bu da biraz tepki aldı Tahir sahadayken Raşit'in çıkması skorunnda etkisi ile taraftarları baya bir sinirlendirdi.Aslında bu dakikadan sonra bilinçli ataklar aklı başında ataklar yaptığımızı söyleyemem ancak rakibin kırmızı kartı sonrası 90 da gelen Hüsamettin'in golü,hocayıda,Tahiride,hakemide,başkanıda taraftarın önünden aldı diyebilirim.
              Mikail'i sona sakladım.Son anda transfer ettiğimiz bu 17 numara taraftarın şimdiden sevgilisi oldu diyebilirim.Maç boyunca sürekli yüksek tempoda oynadı sürekli koştu sürekli çalıştı pek çok atağın gelişmesinde pay sahibi oldu ve oyun boyunca hiç durmadı desem yeridir.Gerçekten nazar değmesin maçın adamı oldu bunu çok açık söylim. Umarım nazar değmez ve bu performansını hep devam ettirir aslan parçası.
                Son olarak kalecimiz Bulut biraz tutuktu onuda önündeki takımla ilk kez oynamasına dayandırıyoruz ikinci toplarda hatalar yaptı dönem dönem güzel kurtarışları oldu ancak ilk maç olmasından dolayı onunda kredisi halen var.
                Bugsaş genç bir takım ve maç genelinde ben beğendim dirençli güzel futbol oynadılar. Maçla ilgili enteresan bir not hocaları Tayfun TÜRKMEN maç sonu sahayı uzanca bir katedip hocamızın elini sıktı bu oldukça hoşuma giden bir davranış oldu onu belirteyim ayrıca.
             Gelelim taraftara ilk yarı karşı tribün boştu ancak ikinci yarı başında sanırım Alsancak protestosundan gelen gurubunda alanı doldurmasıyla blogda yazmaya başladığım günlerden bu yanaki en coşkulu en kalabalık taraftar gurubunu gördüm.Belki stad küçüktü ondan oldu bilemiyorum ama gerçekten güzel bir taraftar vardı.Elbette küfür eden,sahaya ne bulursa atan vs tipler yok değildi ama lige güzel başladığımız şu günde çokta bu iç karartıcı konulardan bahsetmek istemiyorum,Kendi evimizde oynadığımız bu güzel deplasmandan üç puanı almayı başardık.Oyunun genelinde geçen sezona oranla çok daha istekli tempolu ne yapmak istediğini bilen karakteri olan bir takım vardı diyebilirim sahada.Yapılan tüm olumlu ve olumsuz eleştirilerin de daha sezonun ilk maçı olması nedeniyle geçerliliğinin tartışmalı olduğunu da unutmayalım sevgili Altaylılar....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder