3 Ekim 2014 Cuma

GÖZTEPE-ALTAY MAÇININ ARDINDAN




                     Geçte olsa İzmir derbisi yazımız ile sizlerleyiz... Malumunuz sahadan 3-0 lık net bir mağlubiyet ile ayrıldık. Stad ve taraftar rezilliğini yaşamamak adına maçı Göztepelilerin içinde izlemek zorunda kaldım,malesef....
                      Bu sezon Göztepe'nin Maraş ve İnegöl maçlarını takip ettim ve açık konuşmak gerekirse bu denli güç dengeleri arasında uçurumun olacağı bir maç tahmin etmiyordum. Bu tahminimde Altay'ın Göztepe maçlarında estra bir motivasyon ile oynamasının da etkisi yok değildi.
                       Ancak malesef sahada işler bizim düşündüğümüz gibi gitmedi.Bir defa şu bir gerçek hangi takım taraftarı olursa olsun bizim trübünlerimizden küfür hakaret eksik olmuyor,bu değişmez bir kural gibi o yüzden bundan bahsetmeyeceğim ama dün Göztepe seyircisi gerçekten çok etkili oldu ve tribünleri doldurdu.Son zamanlarda İzmir futbolunda gördüğüm en kalabalık gruptu diyebilirim.Tabi gece yarısı staddan çıkmayı göze alan,sürekli kışkırtılan fedakar Altay taraftarlarının hakkını da vermek lazım...
                       Zaten maçta bu baskı ile başladı.Takım kalede Bulut ile başladı Gökhan,Emrah, Cumhur,Raşit, Semavi,Ömer,Mikail,Serkan,Ozan ve İlyas onbiri ile başladık. Sağolsun Atatürk stadının üstün görüş imkanlarından dolayı açıkçası maç başı takımın nasıl bir dizilişle sahaya yayıldığını anlayamadım.



                        Müthiş bir baskı ile başladı Göztepe maça.özellikle Halil,Timur ve Sabutay oldukça etkili oynadılar. Altay'lı oyuncular seyirci baskısı ve derbinin baskısı nedeniyle ne olduğunu anlayama çalıştıkları anda golü yediler.Zaten bu gol sonrası açıkçası bu maçı çeviremeyeceğimizi anladım.
                        Sonda söyleyeceğimizi başta söyleyelim gördüğüm iki takım arasında kondisyon yönünden müthiş bir uçurum var.Bu da Altay olarak bizim bugüne kadar gerçek anlamda rakiplerle oynamadığımızı ve bu nedenle bu açığı göremediğimizi gösteriyor.Kadro kaliteleri farklı olan iki takım kabul ama bu derbide en azından oyuncuların kapasitelerini zorlamalarını beklerdim.Özellikle Mikail hiç yoktu diyebilirim,Ankaragücü ve Göztepe maçlarında  sahada çok silik bir görüntü çizdi ya hoca sistemde bir değişikli yaptı yada Bugsaş çok zayıf bir rakip olduğundan Mikail o maçta o denli parladı.


                    İlk yarının sonları ikinci yarının ortalarına doğru takım biraz toparlanır gibi oldu ataklar yaptık ancak birinde rakip çizgiden çıkardı topu birinde de direklere takıldı.Hoş bu iki pozisyonda gol olsa dünkü atmosferde Göztepeyi yenmemizin zor olduğu bir gerçekti.Asla istenilen düzeyde olmamak kaydı ile dün Semavi  dışında pozisyonların içinde olan kimse yoktu.Onunda yaşı ve mevkisi itibari ile kapasitesi belli oranda.İlyas,Tahir gibi isimlerden hiç verim alamadık desek yeridir.
                 Bulut kalede en azından benim izlediğim maçlarda güven vermedi.Bu sezonki her yazımda belirttiğim gibi silik bir oyunla önemli bir rakibe karşı kaybetmemize rağmen bu takımdan umudu kesmemeliyiz,Çünkü geçmiş yıllara oranla tempo bakımından bu halimize rağmen çok çok öndeyiz.
                   Genel anlamda takımda bir özgüven sorunu var bu çok açık belli oluyor.Bugsaş maçında dahi beraberliğe düştüğümüz anlarda oyunu çevirmekte çok zorlandık,baskı yediğimizde bariz şekilde bocalıyor amatörce işler yapıyoruz,bu süreçte yediğimiz golleri de haliyle çıkaramıyoruz.
                  Takımın bir şekilde baskı altında oynamayı öğrenmesi lazım.Birebir baktığımızda tecrübeli oyuncu sayısı fazla Tahir gibi, Semavi gibi, Serkan gibi ama buna rağmen baskı bizi bozuyor.


                   Maça dair söyleyeceklerimiz kısaca bunlar.Aslında İsa'dan bahsetmek gerek yada kabalıklığına hayran kaldığımız seyircinin niteliğinden bahsedelim diyecem ancak en azından şimdilik yazmak istemediğim şeyler bunlar.
                    Son olarak Göztepe'den bahsedecek olursak,açıkçası kadrolarının geçen yıla oranla bu sezon daha iyi olduğunu düşünüyorum ve mevcut durumda ciddi şekilde PTT yi zorlayabilirler.Tabi sezon içinde alınacak kötü sonuçlar neticesinde kulüp dinamiklerinin devreye girmesi hususu hep masada olan bir konu.  
       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder