14 Ekim 2012 Pazar

Altay:0 Anadoluselçukluspor:0




                   Güneşli bir İzmir Pazarında büyük umutlarla geldik bugünkü Anadoluselçukluspor maçına.Hava Ekim ayı olmasına rağmen bir hayli sıcaktı.Ancak yine de İnegöl maçını düşünecek olursak nispeten daha iyi bir hava vardı ve tıpkı o maçta olduğu gibi tam maç oynanacak saatlerde maç sona erdi.Bu saatleri kim ayarlıyor anlamıyorum.
                                               
                   Bu maçta İnegöl maçından çok daha az seyirci vardı,bazı şeyleri gerçekten anlamakta zorlanıyorum,kimse çıkıp açık tribün biletlerinin 10-TL den satılmasına yakınmasın,yönetim adam gibi sezon başında size kombine çıkardı,gidip alaydınız,buna rağmen 10-TL neye verilmiyor ki Büyük Altayıma verilmesin,heleki tam böyle istim üzerindeyken.Stadın kapalı ile beraber taş çatlasa yarısı doluydu hatta yarısı bile değil.Gerçekten beni ikinci kez büyük bir hayal kırıklığına uğrattı Altay taraftarı.
         Maça uğurlu geldiğine inandığımız ve bu sezon hiç kaybetmediğimiz damalı formamız ile çıktık.Kaptan Erdal'ın yokluğunda orta sahanın bütün yükü Metin ve Oğulcan'ın omuzlarındaydı.Ayrıca çıplak gözle Abdülkadir'i ilk kez ilk onbirde izlemeyecek olmanın heyecanı da vardı üzerimizde.


               Oyunun başından bu yana bir türlü rakibe istediğimiz oyunu kabullendiremedik diyecem ama bizim ne oyun istediğimizi de anladın mı desen cevabım hayır olur. Maçın sonlarına doğru söylemem gereken şeyi şimdi söylim bu takım açık bir şekilde bastı altında top yapamıyor.Bu çok bariz belli.



                Ali maç boyuncu iki net pozisyonu çıkardı oldukça başarılı bir performans sergiledi,rakip forvetlerinde neredeyse kale çizgisine yarım metre kala topu avuta atacak kadar yetenekli olduklarını da söylemeden  edemiyeceğim.Rakip takım  dakikalar geçtikçe kendi oyununu bize kabul ettir,ikinci yarının sonları haricinde maç boyunca oyunun kontrolü onlardaydı ancak dediğim gibi inanılmaz kötü bir forvet hatları var.Bu maçı kaybetmediysek  bunun en büyük nedeninin bu olduğuna inanıyorum.


              Kaptanın eksikliğini bu maçta bir hayli hissettiğimizi düşünüyorum Metin' de,Oğulcan' da,diğer oyuncularımızda orta sahada çok dağınıktılar.Orta sahada rakip bize oranla daha kontrollü ve bilinçli paslar yaptı.Hüseyin KUDAY maçın başından çıktığı dakikaya kadar elinden geleni yapmaya çalıştı ama bazen insan iyi gününde olmayınca ne kadar iyi niyetli olursa olsun olmuyor.O kadar basit hatalar yaptı ki sonuç olarak çok erken oyundan alındı ve buna bir hayli tepki gösterdi.İyi niyetinden kesinlikle şüphem yok ama insan formunda olmadığı iyi olmadığı günde oyundan alınmasına çokda tepki göstermemeli diye düşünüyorum.


               Gelelim İsa AKGÖL'e.Ben bu adamı seviyorum,tıpkı Hüseyin gibi oda canla başla mücadele ediyor ama maç boyunca eline gelen toplardan isabetli ortaladığı top sayısı bu maçta sadece birdi. Çok kritik toplar kesti ancak bir o kadarda takım atağa kalkacağı sırada kaptırdığı toplarla takımı çok zor durumda bıraktı ki bunlardan birinde rakip neredeyse golü buluyordu.Hırsına koşmasına bir lafım yok ama bence özellikle topu oyuna sokma konusunda bir hayli çok çalışması lazım.Yoksa taraftarın sabrı günden güne ona karşı azalıyor bu tribünlerde çok bariz görülüyor.
             Serhat' a gelince,maç içerisinde konuştuğumuz arkadaşım Serhat'ın Fener'in o ünlü kadrosundaki Serhat olduğuna bir türlü inanamadı.Bu haliyle bile durarak oynamasına rağmen attığı biri iki kritik pas ile takımı gol pozisyonuna sokmasını bildi ama sakatlığının etkisimi nedendir bilemem bugün tıpkı takım gibi oda tutukdu.
                  Hüseyin Cihan AVCU oyuna girdikten sonra takımda bariz bir şekilde  hareketlenme oldu,bu maçta en beğendiğim isimdi diyebilirim.İsa'nın yapamadığı pek çok şeyi yaptı iyi top kesti topu iyi oyuna soktu bir hatası dışında maçı kusursuz tamamladı  diyebilirim.Bu performansı ile bence kesinlikle ilk onbiri hakediyor.
                 Abdülkadir' e gelince sanırım maçın sonlarına doğru bir sakatlık geçirdi ilk yarı ve ikinci yarı başlarında biri iki  çabaladı ancak takımın genelindeki tutuklu onuda etkiledi,yinede biri kafa olmak üzere iki pozisyonda kendisini gösterdi ancak yinede kendisinden bu maçta daha iyi bir performans beklerdim.Bunda rakibin özellikle ona karşı aldığı adam adama  markaj önlemininde etkisi var inşallah önümüzdeki haftalarda bugünü telefi edecek Apo.
                Sonuç itibariyle Kızılcıhamam'ın puan kaybettiği bu haftada bu maçı alsak hem onlara hemde Anadoluselçuklu'ya karşı oldukça iyi bir avantaj yakalayacaktık.Olmadı,en azından maçı kaybetmedik.Ancak önümüzdeki haftaki Eyüp maçına kadar takımın muhakkak toparlanması gerek ki ondan sonraki rakibimiz bugün Kızılcıhamam'a dört atan Malatya.Çok zor virajdayız ya sonumuz hayırlı olur inşallah.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder