27 Kasım 2012 Salı

Altay : 1 Kayseri Erciyesspor: 0

                                                              TEKRARI OLMAYAN MAÇ
                        
            Başlığı her iki anlamda da yazdım.Hem tek maç eleminasyon sistemi ile oynanan bir maç olması ve tekrarının dönüşünün olmaması hemde sağlonsun yayıncı kuruluşun gol pozisyonu da dahil maç boyunca hiçbir pozisyonun tekrarını vermemesi nedeniyle bu başlığı kullandım.
                      Öncelikle bu maç için maç önü yazısı yazamadık ondan dolayı özür dileriz.Aslında tv vermese bu maçıda yazamazdık ya o ayrı konu.Daha önce bahsettiğimiz nedenlerden yayınlarda bazen böyle aksamalar olabilir.

                     Altay için lig kadar olmasada kritik bir maçtı Kayseri Erciyesspor 4.tur müsabakası.Takım maça kalede Ali,Volkan,Ahmet,Oğulcan,İsa,İsmet,Aykut,Metin,Erdal,Serkan ve Adbulkadir onbiri ile başladı.Rakip takım ise kalede Yusuf,Volkan,Veysel,Fatih,Kemal,Üstün,Serkan,Sylla,Mehmet Ayaz,Serdar ve Cihan onbiri ile başladı.


               Maçın başında Oğulcan ve Serkan sakatlanarak yerlerini Halil ve İsmet KAVUŞTU'ya bıraktılar. Maça aslında bu sezonki klasik görünümümüzle başladık.Rakip maçın başında Sylla ile oldukça etkili bir atak geliştirdi ancak kalecimiz bu topu çıkardı.Mücadele anlamında takımın her geçen gün direncinin daha da arttığı top tekniği konusunda her geçen gün tüm futbolcuların üzerlerine birşeyler kattıkları çok açık.Ama   takım bu oyun anlayışı ile hala istenilen seviyeden baya bir uzakta.
             Maça döneceğiz ama şunu belirtmek istiyorum maçtan bir gün önce Beyhan hocayı bir televizyon programında izlemiştim.Orda " biz sürekli zarar ediyoruz her geçen gün Altay zarar ediyor " tarzında bir cümle kurmuştu.Bugün tribünleri gördüğümde hocanın ne kadar haklı olduğunu bir kez daha anladım.Bu şekilde bu koca çınar daha ne kadar dayanabilir daha nere gidebilir bilmiyorum.Görünen tek çözüm takımın sportif anlamda başarı kazanarak bu tabela taraftarını yeniden tribüne çekmesi yoksa seyirci anlamında her geçen maç bir öncekini aratır hale geliyor.


                   Maça yeniden dönecek olursak.Her iki yarıda bir adet olmak üzre rakibin iki topu direkten döndü. O pozisyonlardan birinin gol olması halinde takımın maçı çevirmesinin çok zor olacağını düşünüyorum.Gerçi bizim takımın üzerinde seyirci baskısı olmadan çok daha güzel işler yaptığıda bir gerçek ama yinede Erciyes gibi bir takıma karşı yenilen golün telafisi çok zor olurdu.

                     İsa,Erdal,Metin,Cihan,Ali hepsi bugün  çok mücadeleci ve geçmiş maçlarına oranla daha güzel bir oyun sergilediler ama burda Ahmet'e bir parantez açmak isterim bugün gerçekten bu takımın yıldızının o olduğuna karar verdim,Defansımızda inanılmaz etkili işler yapıyor.Tribünlerdeki kurtları görünce ne Ali,ne Oğulcan  onların Ahmet'in peşinde olduklarına dair bir his doğdu içime ki umarım yanılıyorumdur.Golümüzü atan İsmet GÖKSELOĞLU'nu bu  sezon ilk kez bu kadar net izleyebildim ve bence oldukça kayda değer bir performans sergiledi attığı gol genç bir oyuncu için oldukça güzel ve teknik bir goldü.Ona dair kelam yazmak için yinde biraz bekleme taraftarıyım.
                     Abdulkadir sakatlık sonrası bir türlü istenilen form düzeyine erişemedi bunda rakiplerin ona özel önlem almalarının da etkisi yok değil ama boyuna ve fiziğine nazaran ikili mücadelelerde çok çabuk pes ediyor ve çabuk yoruluyor,Hızı ve kondisyonunu biraz daha geliştirirse sakatlık öncesinden çok daha iyi bir duruma geleceğini hala bu takımın en önemli silahlarından biri olduğunu düşünüyorum. 
                Ne kadar olsa tv den maç izlemek ile staddan maç izlemek arasında baya bir fark var.Bu farkın yazılarımıza da fazlasıyla yansıdığına eminim. Aslında bu maçın yıldızı spikerinde maç boyuncu vurguladığı rakipteki Sylla idi. 150.000 euroya oynadığı sürekli söylenip durdu.Gerçekten genç yaşına rağmen bir orta saha oyuncusunun yapması gereken herşeyi yaptı. Bu adam bizim orta sahamızda olsa inanın bugünkü sorunlardan hiçbirini yaşamazdık.Onu izledikçe bizim takımdaki en büyük sorunun orta sahamızda bu tarz bir adam olmaması olduğuna dair inancım bir hayli fazlalaştı.Sonuç itibari ile direkten dönen toplar takımın mücadelesi,hırsı ile önemli bir galibiyet alarak kupada yolumuza devam ettik.Bundan sonra kupada daha ne kadar gideriz bilemem ama bir an önce bu maçı unutup önümüzdeki Alanya maçından güzel bir galibiyet ve üç puanla ayrılmanın hesaplarını yapmaya başlamalıyız.Bu güzel galiyet için teşekkürler Beyhan hoca,Teşekkürler Büyük Altay takımının Büyük futbolcuları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder