25 Kasım 2012 Pazar

Wolves :1 N.Forest:2

                                                          
                                                                    Kurtlar Ormanda Kayıp





               Başlık bizdeki merdivanaltı spor basını gibi oldu ama artık idare edin.Bu hafta deplasmanda Wolves ile oynayan Forest çok kritik bu maçtan üç puan almayı başardı.
            Molineux Stadyumunda 22.527 biletli izleyicinin izlediği maça takım kalede Camp,Hutton,Collins,Ward,Harding,Gillett,Cohen,Guedioura,Lansbury,Sharp ve Cox onbiri ile başlarken Kurtlar sahaya Ikeme,Foley,Johnson,Berra,Ward,Pennant,Doumbia,Edwars,Sigurdarson,Doyle ve Soka onbiri ile başladı.
              Takım daha maça ısınmadan rakip sol taraftan geliştirdiği atakta defansımızın son haftalarda yapmaya alışık olduğu hatalardan birinin sonucu olarak benimde yakında tanıdığım İzlanda'lı oyuncu Sigurdarson'un golüyle 5.dakikada öne geçti.
               Son üç haftadır ani ataklarda Nottingham savunması hep çakılı kalıyor ve sonuçta bu tarz goller habire yiyip  duruyoruz,bir okadarını da kalecimiz Camp çıkarıyor.
               Golden sonra oyuna ortak olmaya başladık ki 16.dakikada kendi orta sahamızdan atılan uzun topta rakip kaleci ve defans oyuncusu ile birebir kalan Sharp yine affetmedi ve tabir yerindeyse yine bizi ipten aldı.Sharp'ın topu tutuşu vuruşu gerçekten çok usta işi bir golü getirdi.
                  Nottingham gol sonrasında oyuna daha ağırlığını iyice koydu ve sol taraftan gelişen bir atakda Cox mutlak gol pozisyonunu harcadı.Bu pozisyonun ardında Soka ile başlayan Wolves atağında önce onun ardında Doyle ve yine Sako'nun üç vuruşunu birden kalecimiz ve defansımız çıkardı.Maçın kesinlikle kırılma anı bu andı diyebiliriz.
               Wolves tüm olanakları ile atağa çıktığı bir pozisyonda daha doğrusu iki şutta birden yine kalecimiz Camp başarılıydı ve bununla kalmayıp oyuna topu erken sokması sonucu Sharp Cox işbirliği sonucu ikinci gole çok yaklaştık ancak buda olmadı.Dörde yakın gol pozisyonu aynı dakika içinde gerçekleşti diyebiliriz.
                Yine solda başlayıp sağda bu sezon ender olarak şansı bulan Lansbury' e kadar ulaşan topda bu oyuncu rakip ceza sahası içinde iki Wolves'li yi çalımlayıp sert vurdu ancak buda gol olmadı maselef.
                   İkinci yarı ilk yarıya oranla daha sakin başladı ancak yine rakip kaleci ile karşı karşıya kalan günün şansız ismi Cox topu ağlara göndemedi ve tabir yerindeyse saç baş yoldurdu.Ve nihayet 57.dakikada İspanyol oyuncumuz Guedioura bu sezon attığı o bilindik gollerinden birini daha atarak takıma galibeyeti getirdi.Orta sahamızdan aldığı topda kaleyi görür görmez yerden çok sert bir şutla  takımın öne geçirdi.
                %53 Kurtlar,47 bizim topa sahip olma oranı ve 11-11 faulle sonuçlanan maç sonrası aldığımız puanla bir anda ligde 29 puanla yedinci sıraya yükseldik ve bu hafta lider olan Cardiff ile aramızdaki puan farkı sekiz oldu.Önümüzdeki salı ligin sonlarından kurtulma çabası içindeki Ipswich ile deplasmanda oynayacağız.Alacağımız bir galibiyetin ligideki konumuzu baya bir etkileyeceğini düşündüğüm bir maç olacak.Burdan hemen belirtelim bu maç yazısı büyük olasılık ile Çarşambaya yetişmez.Aynı gün Altay'ında kupa maçı olması nedeniyle bu maç duruma göre önümüzdeki Çarşamba Cumartesi maçı ile birleştirebilirim.Neyse Ormanlar için güzel maçlar olması dileğiyle...
                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder